Manifestacija Sa susjedima kod sata , Zagreb - Trg bana Josipa Jelačića, subota 23.04.2016.

GASTRO, ETNO TE KULTURNO-POVIJESNA I TRADICIJSKA PONUDA KARLOVAČKE ŽUPANIJE PO PRVI PUTA PREDSTAVLJA SE ZAGREPČANIMA

Sa susjedima kod sata

SUBOTA, 23.4.2016., 9- 21 h

TRG BANA JOSIPA JELAČIĆA

U subotu, 23. travnja, posjetitelji Trga bana Josipa Jelačića imat će priliku upoznati bogatu i raznovrsnu ponudu Karlovačke županije koju će Zagrepčanima po prvi puta predstaviti njezina obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva, obrti, tvrtke, kulturne ustanove, udruge, turistički subjekti, povijesna te kulturno-umjetnička društva. Susjedi su čvenk simbolično zakazali, kako i dolikuje, kod sata, a stanovnike Metropole strpljivo će čekati ispod najpoznatijih kazaljki u gradu cijeli dan - od 9 do 21 sat.

Cijelo događanje Sa susjedima kod sata, osim svog prodajno-izložbenog karaktera, imat će naglasak na potpunom doživljaju tradicije, običaja, okusa i mirisa Karlovačke županije, zahvaljujući čemu će Zagrepčani svih uzrasta, kao i njihovi gosti, moći sudjelovati u nizu iznimno zanimljivih i besplatnih radionica kao što su radionice: izrade štrudli, pletenja košara, izrade jalbe (Jalba je žensko pokrivalo za glavu koje su nosile udane žene u selima uz Kupu između Ozlja i Karlovca) te izrade tradicionalnih vrhovačkih „rožica“ (cvijeće od papira koje su nosile mladenke na dan vjenčanja), dok će se najmlađi zabavljati na dječjim gastro radionicama.

Posebnu pozornost izazvat će zasigurno radionica štrudli zbog svjetski poznate reputacije PPS destinacije Zeleno srce Hrvatske (Karlovac-Ozalj-Ribnik), koja se može pohvaliti Guinnessovom štrudlom – najdužom štrudlom na svijetu od čak 1479, 38 m!

Cjelodnevni program obogatit će nastupi nekoliko KUD-ova i tamburaških društava, brojne nagradne igre te jedinstvena mogućnost susreta sa znamenitim ličnostima Anom Katarinom Zrinski, Martinom Gambonom i Dragojlom Jarnević u sklopu Historia Vive.

Posjetitelji koji su skloniji manje aktivnoj suboti Sa susjedima kod sata moći će pročavrljati o turističkoj ponudi restorana, seoskih gospodarstava i drugih turističkih subjekata Karlovačke županije te od njih kupiti poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicionalan i ekološki način (starinske i tradicionalne slastice, džemove, brašna, kruhove, ekološki med, proizvode od pčela i meda, ljekovite pripravke na bazi meda, sireve…), kao i proizvode tradicijskih i drugih malih obrta.

Cilj manifestacije je kroz predstavljanje proizvoda i usluga promovirati Karlovačku županiju kao eno-gastro destinaciju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi turističke brendove, a njezina bogata baština i raznolika događanja tijekom cijele godine, jednako kao i raznovrsni rekreativni sadržaji, udaljeni su svega pola sata vožnje od Zagreba.

  Novosti - Sve
 
 
 
 

Imanje Vita Natura

Rakovičko selište 188, 47245 Rakovica, Republika Hrvatska
+385 92 3444 224

REZERVIRAJ KUĆU

info@vita-natura.net
www.vita-natura.net