NP Plitvička jezera

NP Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera, nalazi se tek nekoliko minuta vožnje od imanja VITA NATURA. Ovaj jedinstveni prirodni fenomen čini niz od 16 prelijepih modrozelenih jezera,  brojni slapovi i rječice. Cijelo područje okružuju guste šume, a sam Park je stanište širokog spektra biljnih i životinjskih vrsta.

Nacionalni park Plitvička jezera najstariji je hrvatski nacionalni park, a zbog jedinstvene prirodne ljepote i iznimne vrijednosti  UNESCO ga je 1979. godine uvrstio na Listu svjetske prirodne baštine. Voda u jezera dolazi iz brojnih rječica i potoka, a jezera su međusobno spojena kaskadama i slapovima. Sedrene barijere, koje su nastale u razdoblju od desetak tisuća godina, jedna su od temeljnih osobitosti Parka. U Parku je registrirano čak 1267 različitih biljnih vrsta od čega 50 vrsta orhideja, 321 vrsta leptira, 157 vrsta ptica, 20 vrsta šišmiša…

U bogatoj fauni posebno mjesto zauzimaju najveće europske zvijeri: smeđi medvjed, vuk i ris. Tijekom zimskih mjeseci slapovi i jezera su zamrznuti što daje nezaboravan prizor zimske idile. U proljeće i ljeto obilje vode i slapova stvara poseban doživljaj prirode u punom sjaju.

Nacionalni park je otvoren tijekom cijele godine.

Galerija slika:

  O Destinaciji - Sve
 
 
 
 

Imanje Vita Natura

Rakovičko selište 188, 47245 Rakovica, Republika Hrvatska
+385 92 3444 224

REZERVIRAJ KUĆU

info@vita-natura.net
www.vita-natura.net